Zahvaljujoč XADO izdelkom je revitalizacija postala sestavni del tehničnega vzdrževanja vozil. Med revitalizacijo se ustvari nova, večnamenska plast na parih trenja. Deli vzpostavijo prvotno velikost-tudi tiste “stotinke” in “desetinke”, za katere se je zdelo, da so bile med med delovanjem nepovratno izgubljene.


Posledica je znatno povečanje in izenačenost kompresije v cilindrih, zmanjšana poraba goriva, povečanje pospeševanja motorja, obnova oljnih črpalk, enot s turbinskim polnjenjem, gredi in puš. Odpravljeni so hrup pri delovanju menjalnika, tuljenje v servo črpalki in obraba ležajev.


Novi sloj ima edinstvene lastnosti: moč, visoko odpornost proti koroziji in nizko hrapavost. Po zaključeni revitalizaciji Vam bodo deli zanesljivo služili dvakrat ali štirikrat dlje.


Pomembna značilnost keramično-kovinskega sloja, ki ga oblikuje revitalizant, je zmožnost samoobnovitve. Tudi po desetih menjavah olja in času delovanja enakemu prevoženim 100.000 km, se praske, ki se pojavijo na površini cilindra, zapolnejo. Zagotovilo za takšno vzdržljivost je v nakopičeni zmožnosti notranje tlačne napetosti, ki med delovanjem ostaja praktično nespremenjena. Zahvaljujoč nanosu revitalizanta je možno dele in mehanizme vzdrževati v brezhibnem stanju.